Izvor: Unsplash

Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu

Međunarodni poljoprivredni sajam, će se održati od 18. do 23. maja u Novom Sadu. Partner ovogodišnjeg 91. međunarodnog sajma poljoprivrede je Evropska unija.

“Novosadski sajam sa partnerstvom sa EU može da pruži dodatnu šansu i priliku za domaće proizvođače da predstave svoje proizvode, ali i za investitore koji na ovom mestu mogu da dođu do kvalitetnih informacija, kontakata, ali i svega drugog što dodatno može da doprinese afirmaciji srpskih privrednih aktivnosti sa zemljama članicama EU”, izjavila je državna sekretarka Dušanka Golubović.

Golubović je naglasila da je ključno da politika Ministarstva poljoprivrede prvenstveno naglašava značaj segmenta prehrambene sigurnosti kao bitnog dela mera Ministarstva.

“Ovo će biti dobra prilika za prezentaciju aktuelnih i planiranih mera, ali i primera iz prakse, uz korisne informacije, kako bi proizvodnja mogla biti održivija i konkurentnija”, rekla je Golubović.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije tradicionalno podržava Nacionalnu izložbu stoke, koja je najveća takva manifestacija na Balkanu, već pet godina, kao i Izložbu genetskih potencijala. Pod patronatom Ministarstva organizuje se i Izložba organskih proizvoda, proizvoda sa oznakom geografskog porekla, proizvoda sa oznakom “Srpski kvalitet” i kraft piva.

Promotivni štand Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede će biti smešten u Hali “Master”, gde će biti organizovani i razni drugi događaji poput okruglih stolova, radionica i predavanja.

Na Međunarodnom sajmu poljoprivrede biće predstavljena najmodernija tehnološka dostignuća i primena nauke u poljoprivredi, a glavne celine sajma obuhvataće izložbe poljoprivredne mehanizacije, stoke, organskih proizvoda, kao i različite stručne, poslovne i naučne skupove. Ove godine na sajmu će učestvovati 1.200 izlagača, kako iz Srbije, tako i iz još oko 40 zemalja.


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *