L O A D I N G
o rasadniku Mutavdzic
Zašto izabrati naš rasadnik sadnica?

Holandski kvalitet

Bazne sadnice koje koristimo za dalju proizvodnju, uvezli smo 2014. iz Holandije, od priznate holandske firme Vermeerderingstuinen Nederland Ova renomirana kompanija se ističe širom sveta prodajom pupoljaka, kalema i podloga voćnih stabala profesionalnim rasadnicima. Materijal za razmnožavanje zaštićenih sorti isključivo se prodaje licenciranim rasadnicima.

Kontrolu uvoza su vrsili fitosanitarni inspektori iz Ministarstva poljoprivrede Republike Srbije.

Još od 1960. godine, ova firma je bila posvećena razvoju pouzdanog sistema proizvodnje pupoljaka, kalema i podloga voćnih stabala. U to vreme, lokacije za proizvodnju razmnožavačkog materijala bile su razasute širom zemlje, a prioritet je bio selekcija i vernost tipu i sorti. Od 1970. godine, status bez virusa postao je sve važniji, što je rezultiralo koncentracijom proizvodnje na dve lokacije, Horst i Zeewolde.

Kvalitet, tradicija i posvećenost su stubovi naše proizvodnje, nasleđujući vrednosti i iskustvo od Vermeerderingstuinen Nederland, čime obezbeđujemo vrhunski materijal za sve profesionalne rasadnike.

Dejan Mutavdžić

Mutavdžić potpis
Zaštićena oblast i mrežanik

Sadnice sa zaštićenih prostora

Naše voćne sadnice gaje se u zaštićenim prostorima radi očuvanja njihove zdravstvene i fitosanitarne integriteta. Sve vrste jabučastog voća (jabuke, kruške, dunje i mušmule) i jezgrastog voća (orasi i lešnici) smestili smo u oblast Stalaća, koju je Ministarstvo poljoprivrede označilo kao zaštićeni prostor od različitih bolesti.

Kostičave voćne vrste, poput šljiva, kajsija, trešanja, višanja, breskvi, badema i nektarina, nalaze se unutar mrežastih zaštitnih struktura koje čine zatvoreni prostor. Kontrolu nad zdravljem sadnica u Stalaću i mrežastim zaštitnicima sprovode fitosanitarni inspektori i stručnjaci poljoprivredne savetodavne službe, dok se analize vrše u institutu u Čačku.

Svake godine, na osnovu validnih analiza, stičemo sertifikate za proizvodnju sadnog materijala. Ovi sertifikati predstavljaju osnovu za prodaju naših sadnica kako na domaćem tržištu, tako i u inostranstvu, garantujući visok standard kvaliteta i bezbednosti naših proizvoda.

>