Javni poziv za nabavku mašina i opreme u biljnoj proizvodnji - Rasadnik Mutavdžić
Javni poziv ministarstva voćarstvo
January 4, 2022

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Uprava za agrarna plaćanja, raspisalo je javni poziv za nabavku mašina i opreme u biljnoj proizvodnji u 2022. godini, a rok za podnošenje zahteva je od 4. januara do 28. februara 2022. godine.

Najviši ukupni iznos podsticaja koji korisnik podsticaja može da ostvari u skladu sa ovim javnim pozivima  je 800.000 dinara.

Pravo na podsticaj ostvaruje podnosilac, koji je između ostalog, u potpunosti realizovao investicije za koje podnosi zahtev u periodu od 1. januara 2021. godine, a najkasnije do dana podnošenja zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje.

Podsticaji se utvrđuju u iznosu od 50 % od vrednosti realizovane prihvatljive investicije umanjene za iznos sredstava na ime poreza na dodatu vrednost, odnosno u iznosu od 65 % od ove vrednosti u području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi.

Podsticaji za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstava za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne proizvodnje biljnih kultura  obuhvataju investicije u nabavku novih mašina i opreme za primarnu proizvodnju biljnih kultura u zaštićenom prostoru, primarnu proizvodnju voća i grožđa, proizvodnju povrća, cveća, aromatičnog i lekovitog bilja, ubiranje voća, grožđa, povrća, cveća, aromatičnog i lekovitog bilja, primarnu proizvodnju žitarica, industrijskog i krmnog bilja, obradu zemljišta, zaštitu biljaka od bolesti, korova i štetočina, prihranjivanje/đubrenje, berbu i transport primarnih poljoprivrednih proizvoda i navodnjavanje biljnih kultura.

Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne proizvodnje biljnih kultura u 2022. godini – možete naći na zvaničnom sajtu Ministarstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.